30 Augustus 2018

20.00u -
22.00u

Kristof Calvo: Leve politiek

Groen Huis , Leuvensestraat 31, 3300 Tienen

Ik doe mee!

Leve Politiek

Tijd voor progressieve onbescheidenheid

“De politiek? Een clubje zakkenvullers dat het altijd denkt beter te weten. Ze zouden beter eens naar ons luisteren.” Dat luisteren is exact wat Kristof Calvo veel heeft gedaan. Hij trok door het hele land. Van studentenaula’s over voetbalkantines tot de wei van Pukkelpop.
Al die ontmoetingen hebben Calvo geïnspireerd voor een nieuw boek. Tegen de stroom in wil hij mensen weer warm maken voor politiek, zijn eerste lief. Want politiek bepaalt elke seconde, elke minuut van ons leven.
Als ze dat ook echt willen, kunnen progressieven winnen van populisten. Dit boekt vertelt hoe. Het is een pleidooi voor onbescheiden progressieve politiek met grote dromen. Trump, Brexit en Macron tonen het aan: alles kan veranderen. Onmogelijk is altijd iets tijdelijk.
Als possibilist neemt Calvo geen vrede met het status-quo. Dit boek is een zoektocht naar wat nu al anders kan. Vrank en vrij formuleert Calvo 50 vernieuwende voorstellen voor meer gelijkheid, het samenleven in diversiteit en een radicale vernieuwing van de politiek.

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.