Bernadette Stassens neemt afscheid van de provincieraad

19 December 2016

Bernadette Stassens neemt afscheid van de provincieraad

Bernadette Stassens nam recent ontslag als provincieraadslid. Ze zetelde twaalf jaar in de Vlaams-Brabantse provincieraad en was er voorzitter van de commissie Welzijn, Wonen en Gezondheidsbeleid. Bernadette stond in 1986 samen met Roland Deboes mee aan de wieg van Agalev in Tienen. Uit idealisme en gedrevenheid voor het goede doel werkte ze mee aan het oprichten van een groene partij in Tienen. Zij geloofde er immers sterk in dat zonder groene partij de toekomst niet verzekerd is.Bernadette is getrouwd met Guido. Alhoewel haar inzet en engagement voor de groene idealen zeer groot is, is Bernadette ook een overtuigde mama, die haar gezin en drie kinderen op de eerste plaats stelde. Daarom nam ze pas in 2004 een politiek mandaat op, ook al kreeg ze telkens heel wat voorkeurstemmen. In april 2004 werd ze OCMW-raadslid, in oktober van hetzelfde jaar provincieraadslid.

Ook nationaal werden haar prestaties opgemerkt en ze stelde zich kandidaat om te zetelen in het Vlaamse en federale parlement. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 werd Bernadette  gemeenteraadslid, wat ze 5 jaar bleef. In 2011 gaf ze haar mandaat door aan Tom Roovers, zodat hij zich kon voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.

Bernadette is een opmerkelijke politica. Ze is geen carrièrejager. Bernadette heeft  een zeer grote integriteit en eerlijkheid. Wat haar vooral kenmerkt is haar hart voor de  anderen, en de wil om de situatie van anderen te verbeteren. Ook in haar persoonlijk leven, tussen haar 7 kleinkinderen en vrienden en kennissen. Mensen zoals zij zijn er nodig in de politiek, die vol inzet en engagement en vanuit hun hart voor hun idealen gaan zonder er zelf beter van te willen worden.

Je hebt ons allen veel bijgeleerd Bernadette, we zullen je missen in de actieve politiek!

Chris Stryckmans,
Ondervoorzitter Groen Tienen