Big Jump. Spring mee in de Grote Gete

15 Juni 2015

Big Jump. Spring mee in de Grote Gete

Jij toch ook?  Waarom doen we dit? Guido Laermans: "Als we aan het tempo van de 10 laatste jaar blijven 'vooruit gaan' zal het tot 2077 duren vooraleer de Vlaamse waterlopen weer ecologisch gezond zijn." Hoewel de waterkwaliteit van de Grote Gete er al sterk op vooruit gegaan is, komt er toch nog te veel ongezuiverd rioolwater in de rivier terecht. "Wij willen onze politici eraan herinneren dat 'het anders kan'. Daarom springen in heel Europa duizenden mensen het water in. Natuurpunt en de Milieu Adviesraad organiseren deze Big Jump in Tienen en heel wat Groenleden en -sympathisanten werken mee." verduidelijkt Guido Laermans van Groen Tienen.

Toon dat jij ook geeft om proper en leefbaar water en spring mee met Groen of kom ons aanmoedigen. Afspraak aan de Grote Gete in Overlaar. We kozen deze plaats bewust, hier is de Gete nog vrij proper.


Programma

Afspraak op 12 juli om 14u aan de Grote Gete: brug over de Grote Gete, Pastoorstraat in Overlaar. Je zal toegangsvlaggen zien op de Hoegaardse steenweg in Overlaar en aan de invalsweg te Bost. 

Om 14.15u gaat er een vlottenrace van start. Je kan meedingen naar de prijzen voor het snelste of mooiste vlotje. Het vlotje moet bestaan uit natuurlijke materialen en mag maximaal 20 x 30 cm zijn.

Stipt om 15u springen we in de Gete.

Het saxkwartet BASTA luistert de Big Jump op en je kan er ook iets drinken.

Rest mij alleen nog iedereen een natte broek toe te wensen en vergeet niet gesloten schoenen aan te trekken voor de jump zelf! Tot op zondag 12 juli!Voor meer informatie over de Big Jump in Tienen kan je terecht bij 

Guido Laermans op het nummer 0477/47 77 12.