Blue-Bike: nu ook in Tienen

13 Mei 2017

Blue-Bike: nu ook in Tienen

Al geruime tijd aangekondigd en nu gelanceerd in Tienen: de Blue-Bike. Vanaf 19 mei kunnen pendelaars, bezoekers en inwoners in Tienen aan het station een Blue-bike ontlenen! Je eindbestemming ligt meestal verder dan waar de trein, tram of bus je brengen. Om die laatste kilometers vlot, snel en comfortabel te overbruggen, is er Blue-bike. Je vindt de blauwe stadsfietsen in heel België aan meer dan 50 trein-, tram- en busstations. Voortaan dus ook in Tienen!

Vanaf 19 mei zijn er aan het station acht Blue-bikes beschikbaar, elk met zeven versnellingen en een boodschappenmandje. De fietsen worden regelmatig nagekeken en onderhouden.

Om een Blue-bike te gebruiken registreer je je als abonnee voor 12 euro per jaar. Dat kan online (www.blue-bike.be) of in een Fietspunt. Met je abonneekaart kan je een fiets ontlenen via de sleutelautomaat.
Per dag betaal je 1,15 euro, die via factuur aangerekend wordt. Een extra voordelig tarief dankzij de stad Tienen en de Vlaamse overheid die elk 1 euro bijpassen. Na gebruik breng je de Blue-bike gewoon terug naar dezelfde locatie. Handig toch!

Tom Roovers,
Schepen voor Verkeer en Mobiliteit