Dag van het park

06 Mei 2016

Dag van het park

Op zondag 29 mei organiseert Stad Tienen de Dag van het Park in het Vianderdomein. De keuze voor deze locatie is niet toevallig, want we willen als stadbestuur investeren in dit domein. Het heeft immers erg veel potentie, maar bleef jaren verwaarloosd. De technische dienst en Blankendale geven het domein een grondige schoonmaakbeurt, de cafetaria werd gerenoveerd en krijgt een nieuwe start.

Om van deze dag een succes te maken voor groot en klein stelde de milieudienst samen met de jeugddienst en de Academie Regio Tienen (ART) een kanjer van een programma op!  

Grote groene plannen
De educatieve openluchtklas die we samen met Regionaal Landschap Zuid-Hageland en Bebat hebben ontwikkeld, wordt op de Dag van het Park feestelijk geopend. Je kan ook de nieuwe wilgentunnel komen bewonderen. De bomen krijgen kunstige nesten, de Vianderbaden dienen als expogalerij, de lucht hangt vol muziek. Je kan insecten proeven aan een heuse insectenbar! Er zijn workshops, infostands en kinderanimatie. Op het water drijven transparante bollen, planten worden geruild, groene plannen ontvouwd.

We geven een voorsmaakje over wat we er het komende jaar nog gaan realiseren: toegankelijke paden uit milieuvriendelijke materialen, nieuwe energiezuinige verlichting en nieuwe afvalbakjes, een overdekte fietsenstalling, een oplaadpunt voor elektrische fietsen en als klap op de vuurpijl: een avontuurlijke speeltuin.

Afspraak op 29 mei (tussen 14 en 17u)!

?

 

Tom Roovers
Groen schepen
voor Leefmilieu, verkeer en mobiliteit, afvalbeleid, ontwikkelingssamenwerking, landbouw