De Groene Pluim 2017 gaat naar Fietsersbond Tienen.

29 Januari 2018

De Groene Pluim 2017 gaat naar Fietsersbond Tienen.

Elk jaar reikt Groen Tienen de Groene Pluim uit aan een persoon of organisatie die zich in het voorbije jaar verdienstelijk heeft gemaakt op sociaal, cultureel en/of ecologisch vlak met initiatieven rond zorg voor natuur, milieu, duurzaamheid, sociale acties. Het gezellige "Groen Cafe" was het decor waar coördinator Mark Hanssens namens Fietsersbond Tienen in de bloemetjes gezet werd door het bestuur van Groen Tienen. "Onze leden konden via een online enquête hun favoriet aanduiden, en dit jaar kozen ze voor Fietsersbond Tienen.

Als nieuwbakken afdeling slaagde Fietsersbond Tienen er reeds snel in om de vinger op de wonde te leggen, en constructieve voorstellen te doen om fietsers meer plaats te geven in onze stad.

Dat is iets wat onze leden duidelijk nauw aan het hart ligt", legt John Vankeijenberg, lokale voorzitter van Groen Tienen, uit.
"We hebben tijdens de korte periode dat we deel uitmaakten van de meerderheid al heel wat kunnen realiseren voor fietsers, maar op vele plaatsen is de infrastructuur nog ondermaats. Dat de Fietsersbond dit mee onder de aandacht wil brengen om zo ook meer draagvlak te creëren voor fietsvriendelijke oplossingen, kunnen we enkel maar toejuichen." Met de toekenning van de Groene Pluim wil Groen Tienen dit initiatief extra in de verf zetten.

De Tiense afdeling van de Fietsersbond zag het levenslicht in januari 2017, en werd opgericht door een 15-tal vrijwilligers die heel vaak de fiets nemen.
Om het fietsbeleid in de stad en de omliggende gemeenten te verbeteren willen ze wegen op het fietsbeleid door constructief samen te werken met andere partners.
Fietsersbond Tienen wil in eerste instantie meer mensen op de fiets. Meer fietsers leidt immers automatisch tot veiliger fietsverkeer.
De fietser moet zich veilig voelen en daar is nog werk aan. Bovendien komt het iedereen die in Tienen woont of werkt ten goede wanneer de CO?-uitstoot beperkt wordt.
Meer informatie over Fietsersbond Tienen vind je op de website www.fietsersbond.be/tienen.