De Groene Sofa on tour

13 Mei 2017

De Groene Sofa on tour

Groen Tienen gaat de komende maanden met een sofa op toer langs elke deelgemeente van Tienen. Alle inwoners kunnen er ons hun verhaal vertellen en ideeën geven. Op de sofa.40 JAAR GELEDEN

Als je Tienen even googelt, vind je waarschijnlijk iets terug over het rijke Romeinse of middeleeuwse verleden van de stad, de suikerindustrie of de talrijke historische monumenten die een bezoekje waard zijn. Allemaal zaken die te maken hebben met het stadscentrum en de stadsbewoners. Logisch, maar Tienen is zoveel meer dan dat.

Op 1 januari 1977 kreeg Tienen er plotsklaps 10.000 inwoners bij. Door de fusie steeg het bevolkingsaantal met 50%: de bewoners van Kumtich, Vissenaken, Sint-Margriete-Houtem, Oplinter, Hakendover, Goetsenhoven, Bost en Oorbeek werden voortaan Tienenaars.
Ze zijn inderdaad een deel van Tienen maar hebben toch eigen accenten, eigen noden, andere verwachtingen. Voor ons voldoende reden om in elke deelgemeente langs te gaan en alle inwoners uit te nodigen hun verzuchtingen en ideeën te vertellen. Ideeën die we willen meenemen naar het stadhuis om dan de handen uit de mouwen te steken.

GROENE SOFA
Wat babbelt er gemakkelijker dan een comfortabele sofa? Kom eens langs als we ermee in je buurt passeren. We zorgen voor iets lekkers en willen vooral jouw verhaal horen. Wat is goed, of wat kan beter? Niet alleen als dorpskern op zich, maar ook in verbinding met het stadscentrum. Tot gauw!

Jeroen Maes,
Secretaris Groen Tienen

 

BIJLAGEN:
groene_sofa_hah.pdf