De schrik zit er goed in bij het Tiense stadsbestuur!

29 September 2012

Deze week had het einde moeten zijn van het zomerreces.  De laatste gemeenteraadszitting dateert intussen van juni.  De zitting van 27 september werd echter afgelast.  Wellicht wou de meerderheid (sp-a/cd&v/n-va) geen forum bieden aan de oppositie. Had ze geen zin in vervelende vragen over het samenvallen van verschillende wegwerkzaamheden, met ongeziene verkeerschaos als gevolg?Of over het verkiezingsasfalt dat op het kazerneplein moet liggen tegen 14 oktober?  Terwijl de putten in de bestaande bestrating niet eens opgelapt worden?

Of over de slechts 20% groene stroom die de stad aankoopt, terwijl de sp-a gezinnen aanspoort om over te schakelen op 100% groene en goedkopere elektriciteit en terwijl Mw. Partyka haar zitje in de Nationale  Klimaatcommissie verlengd ziet?  Waar blijft intussen dat Tiense Klimaatplan?

Of over de garantie op duurzame bedrijven op de FeedFoodHealth-site, terwijl de vestigingsvoorwaarden op Tienen-Grijpen dode letter blijken?  Mw. Loozen beweert doodleuk in het commissieverslag dat elk bedrijf daar aan de voorwaarden voldoet.  Iedereen ziet dat dit niet klopt en  zelfs de directeur van de POM geeft calamiteiten toe, maar Mw. de schepen ziet het niet of wil het niet zien.  Er bestaan trouwens provinciale subsidies om bestaande industrieterreinen duurzamer te maken, maar Tienen maakt er geen gebruik van. 

Of over het plaatsen van verkiezingsborden op de openbare weg, een strafbaar feit? 

Of over langparkeerders (met verkiezingsborden) op het ceremonieplein van de Grote Markt? 

Deze vragen zullen dus niet voor de verkiezingen beantwoord worden.  Intussen rept de meerderheid zich van de ene voor-opening naar de andere pré-auguratie, want er moet dringend met bloemetjes gegooid worden, ook al is er veel te weinig gerealiseerd.  Gewoon vriendelijk blijven lachen en zelf zeggen dat je het goed gedaan hebt.  Misschien dat mensen dan de waarheid vergeten ... 

Leg anders de verkiezingsfolders van 2006 eens naast die van 2012.  Nee, ik ga hier al die concrete voorbeelden niet opsommen.  U ziet wel wat ik bedoel.  En anders mag je me altijd vragen naar meer uitleg.