Drie Groenplussers duwen lijst Groen Tienen

12 Juni 2018

Drie Groenplussers duwen lijst Groen Tienen

Groen Tienen kiest voor ervaring achterin, met drie 55+’ers als lijstduwers.

Voorzitter John Vankeijenberg was al sinds januari bekend als lijstduwer. Hij wordt voorafgegaan door Bernadette Stassens uit Goetsenhoven, voormalig raadslid in OCMW,   stad en provincie.

Op plaats 29 prijkt Paul De Cort uit Kumtich: "Ik heb mijn praktijk als huisarts stopgezet, en wil me nu op een andere manier voor de mensen inzetten.” 

Het trio richtte zopas samen met twee andere actieve Groenen, Gerd Loris en Michèle Boesmans, een lokale afdeling op van GroenPlus. Dat is de seniorenwerking van  Groen die zich sinds 2003 richt op 55+'ers.

GroenPlus initiatiefneemster Gerd Loris: "Wij focussen ons op de Tienenaar met meer dan 55 jaar op de teller. Daarbij denken we vooral aan de senioren die we willen behoeden voor armoede en vereenzaming. We zien hen graag zo lang mogelijk thuis wonen, in hun eigen buurt. Ook hebben we aandacht voor de actieve medioren en senioren, die willen genieten en een hoop levenservaring te delen hebben."

Groen trekt naar de verkiezingen met de slogan 'menselijker, eerlijker, gezonder'. Daar wil GroenPlus actief aan meewerken!