Elkaar weer ontmoeten in Hakendover

27 Maart 2021

Elkaar weer ontmoeten in Hakendover

Hakendover kent een bruisend dorpsleven. Het summum hiervan, de Paardenprocessie, kon dit jaar helaas opnieuw niet doorgaan. Maar er is toch ook goed nieuws voor het dorp: de werken aan het nieuwe ontmoetingscentrum zijn gestart. Onze groene schepen van Infrastructuur Tom Roovers gaf het startschot voor de werf.

“Dit wordt een pareltje. Het wordt het grootste ontmoetingscentrum van onze stad, met twee zalen die je afzonderlijk kan boeken,” vertelt Tom. “De kleine zaal is gericht op het achterliggende voetbalterrein. Dat ligt in recreatiezone en mag dus steeds als sportterrein blijven dienen. Wij hopen dat hier snel terug een ploeg zich thuis zal voelen. Daarom voorzien we alvast kleedkamers. Maar ook de schuttersgilde kan zich hier uitleven met hun nieuwe staande wip. ”

Onze schepen licht verder toe: “De grote zaal is erg multifunctioneel. Het podium laat toneelvoorstellingen toe. Je zal er ook kunnen fuiven, want de doorgedreven akoestische isolatie beantwoordt aan de Vlarem II-norm. Beide zalen hebben een eigen tap en berging, gemeenschappelijk sanitair en een grote keuken. Daarnaast is er een vergaderzaaltje. Je zal alle faciliteiten kunnen huren voor privé-evenementen zoals babyborrels en communiefeesten. Wel krijgen plaatselijke verenigingen voorrang, want zij zullen samen het gebouw beheren via een nieuwe koepel-vzw. Dit wordt een mooi, onderhoudsvriendelijk gebouw met alle moderne technieken. De kostprijs werd gemonitord en de offerte was conform de raming. Wij zijn alvast benieuwd naar het eindresultaat!"