Groen Café -o°!*-o°!*-o°!*-o°!* (Groen Tienen)

03 November 2014

Groen Café -o°!*-o°!*-o°!*-o°!* (Groen Tienen)

Met open blik trappen we het jaar van de mobiliteit in gang met onze nieuwjaarsreceptie en Groen Café op vrijdag 23 januari 2015. Meer dan ooit groeit het draagvlak voor een autoluw centrum met zone 30 in de binnenstad en meer ruimte voor de zwakke weggebruiker. Groen Tienen wil hier mee aan de kar trekken en richtte een werkgroep mobiliteit op. "We willen een stad die rekening houdt met voetgangers en fietsers. Daarom gaan we ons buigen over de mobiliteit in Tienen: hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze stad aangenaam en veilig wordt voor de zwakke weggebruiker?" legt John Vankeijenberg, voorzitter van Groen Tienen, uit.

 

 

 

In Tienen zijn tal van nieuwe projecten aan de gang: de heraanleg van de vesten en stationsomgeving, nieuwe plannen voor de scholen aan de Waaiberg en de Grote Markt, de aanleg van industrieterreinen. Groen vindt dat voetgangers en fietsers een plaats moeten krijgen in deze nieuwe projecten.

John Vankeijenberg: "We lanceren een oproep naar al onze leden en sympathisanten: heeft u ideeën over een betere mobiliteit in Tienen? Kent u een plaats in Tienen waar het absoluut anders kan? Laathet  ons weten!" Mailen kan naar [email protected].

Groen Café Mobiliteit

Ons Groen Café staat volledig in het teken van mobiliteit. Gastsprekers  Filip Watteeuw, Groen schepen van mobiliteit en openbare werken in Gent en David Dessers, Groen gemeenteraadslid in Leuven, vertellen ons hoe het anders kan. U krijgt die avond ruim de kans om vragen te stellen.

U bent van harte welkom op ons vijfde Groen Café in PC'ke. De deuren gaan open om 19.30u en we starten om 20u. Rond 21.30u ronden we af en heffen we het glas op het nieuwe jaar. Daarna kunt u nog iets drinken in ons gezellig streekbierencafé bij live muziek van Jamfred.

Heel graag tot dan!

John Vankeijenberg, voorzitter van Groen Tienen

Afspraak

Vrijdag 23 januari 2015 om 19.30u

PC'ke - Oude Vestenstraat 6 - Tienen