Groen maakt gelukkig

15 Mei 2018

Groen maakt gelukkig

met die ambitie trapt Groen Tienen de campagne voor de lokale verkiezingen op gang.

“Wat maakt jou gelukkig in je buurt?” Met die vraag opent Groen Tienen de campagne voor de lokale verkiezingen. Met een flyer gedrukt op bloemenzaadpapier gaan de Tiense Groenen het gesprek van deur tot deur aan. Als eerste was de Withuisstraat aan de beurt.

Groen-lijsttrekker Tom Roovers legt uit: “Geluk betekent voor iedereen iets anders.  Maar er zijn wel een paar grote gemene delers. Basisvoorwaarden die iedereen een garantie bieden op een gelukkiger leven. De Tienenaars snakken vooral naar een menselijke, eerlijke en gezonde buurt. Het aanpakken van verkeersdrukte en werk maken van gezondere lucht, betaalbaar huur- en koopwoningen en het samenleven in de buurt versterken. Dat is waar onze campagne om draait.”

“Menselijker, eerlijker en gezonder” vormen daarbij de rode draad in de campagne. Groen Tienen kiest resoluut voor “een stad op kindermaat”, waarbij verkeersveiligheid en bereikbaarheid topprioriteiten zijn. Maar het wil ook verder bouwen aan een leefbare stad met meer plaats voor water en groene ruimtes.

Fractieleidster Karin Struyf (Groen) licht toe: “We kozen daarom vandaag specifiek de Withuisstraat om onze campagne op gang trekken. Het is een stukje van de Vesten waar nog plaats is voor (gevel)groen. De straat is zeer druk, maar heeft toch ook nog heel wat potentieel. We delen groene groeiblaadjes uit, omdat een groen beleid gelukkiger maakt. Mensen in een groene omgeving wonen niet alleen gezonder, maar ze zijn het ook. Je wordt er echt gelukkiger van.”