Groen Tienen kiest voor inhoud

28 Juni 2024

Groen Tienen kiest voor inhoud

Op de langste dag kwamen enkele kandidaten van Groen samen in de kerktuin, één van de mooie groene verwezenlijkingen van deze legislatuur.

In het Tiense politieke landschap blijven nieuwe blokken opduiken die ‘Tienen beter willen maken’. Tja, dat wil toch iedereen? Wie gisteren nog een politieke tegenstrever was, zet zich vandaag samen op een lijst. Het enige wat duidelijk is in dit verhaal, is dat elk nieuw blok het grootste wil zijn, om zo de burgemeester te leveren.

Groen blijft Groen. Wij zijn geen allegaartje, wij hebben één gemeenschappelijke visie, waarin we denken aan de lange termijn, voor mens, stad en planeet. Wij komen nu niet af met beloftes hoe we het anders gaan doen. Wij deden het al anders. Onze schepenen cumuleren niet met andere postjes of jobs. Want als je de kans krijgt om je stad klaar te maken voor de toekomst, dan grijp je die kans met beide handen.

Het voorbije jaar trokken we met onze Groene wandelingen langs alle Tiense deelgemeenten. Met die input werkten we ons programma verder uit. Daaruit distilleerden we onze speerpunten:

Op het vlak van ecologie en klimaat, met de thema’s vergroening, duurzame mobiliteit, duurzame economie en lokale energieproductie.
Op het sociale vlak, met de thema’s armoedebestrijding, mentaal welzijn voor jongeren, betaalbaar wonen, inclusieve samenleving, zorgzame buurten.

Wij staan klaar om de Tienenaar te tonen waar Groen de afgelopen jaren het verschil maakte, waar we verder wilden gaan en met welke concrete voorstellen we de volgende legislatuur onze speerpunten willen realiseren.

Op de foto (van links naar rechts en van boven naar onder):
Tom Roovers (lijsttrekker), Wim Forton (Oplinter) , Tomas Van Hoof (Tienen), Gerd Loris (Tienen), John Vankeijenberg (voorzitter en lijstduwer), Jolien Versin (Bost), Ann Van Camp (Tienen), Koen Huybrechts (Hakendover), Michèle Boesmans (ondervoorzitter en co-lijstduwer), Alex Gyan (Meer-Goetsenhoven), Nadja Bodner (Kumtich, op 4), Chris Stryckmans (trekt mee op 2), Karin Struyf (huidig fractieleider), Karen Vanden Auweele (Meer-Goetsenhoven).