Groen Tienen organiseert gespreksavond met Tom Nijsen over duurzame energie en energiedelen

13 Maart 2023

Groen Tienen organiseert gespreksavond met Tom Nijsen over duurzame energie en energiedelen

Op donderdag 23 maart organiseert Groen Tienen een gespreksavond over duurzame energie en energiedelen. Ook in het Hageland liggen er alsmaar meer zonnepanelen. Maar de uitrol van de digitale elektriciteitsmeter brengt heel wat onzekerheid. Eigenaars zoeken daarom naar een manier om hun energieproductie en -verbruik beter uit te balanceren. Door een thuisbatterij te koppelen aan de zonnepanelen kan je de zelf geproduceerde zonne-energie opslaan. En daarna gebruiken wanneer je wil. Maar misschien is de impact van een elektrische wagen die je slim gaat opladen op je overschot aan zonnestroom wel interessanter? Heel veel nieuwe vragen die zich stellen en die een correct antwoord verdienen.

Reden genoeg voor Groen Tienen om Tom Nijsen uit te nodigen voor een gespreksavond. Hij is industrieel ingenieur en als bezieler van ‘KermtStroomt’ vooral ook ervaringsdeskundige Zo wil hij van zijn straat een zelfvoorzienende energiegemeenschap maken. Samen met zijn buurtbewoners streeft hij naar een slimme en solidaire manier van omgaan met de voorradige energie. Na zijn interessante uiteenzetting is er voldoende ruimte voor vragen, antwoorden en gesprek.

Deze gespreksavond staat open voor iedereen die interesse heeft in het onderwerp. Iedereen is dan ook welkom op donderdag 23 maart in het Crealokaal op de eerste verdieping van Vrijetijdscentrum De Kruisboog. Ontvangst vanaf 19u30, start om 20u. De toegang is gratis.

De komende maanden zal Groen Tienen nog verscheidene gespreksavonden organiseren rond diverse onderwerpen, om in gesprek te gaan met haar leden, sympathisanten en alle geïnteresseerde inwoners van Tienen en haar deelgemeenten.