Groen Tienen verwent de treinreizigers op Valentrein

12 Februari 2016

Groen Tienen verwent de treinreizigers op Valentrein

De treinreizigers in Tienen worden maandagochtend 15 februari bedankt voor hun positieve keuze en ze kunnen ook iets winnen. Degene met het beste, origineelste of meest praktische idee over hoe je het wachten kan verzachten, wint een overnachting in een oude treinwagon en bezoek aan Train World. Met de actie in meer dan 50 stations in Vlaanderen en Brussel brengt Groen de besparingspolitiek op het Openbaar Vervoer onder de aandacht. Pendelen hoeft geen olympische discipline te zijn. Maar de Vlaamse en federale regering maakt het de trein- en busreiziger niet makkelijk. De komende jaren wordt er op de NMBS tot 20% bespaard en ook De Lijn moet jaarlijks 30 miljoen euro inleveren. Het is onvermijdelijk dat de besparingspolitiek een impact heeft op de dienstverlening. Minder bussen en treinen, duurdere tickets en sluiten van stations en haltes.

Ook in Tienen is de frequentie van de treinen vooral buiten de spits en in het weekend onvoldoende. De herinrichting van de stationsomgeving en de perrons is een werk van lange adem, en zorgt eveneens voor tijdelijke ongemakken. Het afhalen van reizigers zorgt vaak voor chaotische toestanden op de toegangswegen.

Maar het kan anders. Groen wil de omgekeerde beweging en net meer inzetten op aantrekkelijk, betrouwbaar en comfortabel openbaar vervoer, zodat iedereen vlot en veilig op zijn bestemming raakt. Alleen zo kunnen we de mobiliteitsproblemen in Vlaanderen en Brussel oplossen.

De flyer die de reizigers maandagmorgen ontvangen van Groen vindt u in bijlage.

Waar?
De actie vindt plaats aan het station van Tienen van 6u45 tot 8u15.

BIJLAGEN:
valentrein_2016_trein.pdf