Groen Tienen voert een milieuvriendelijke campagne

09 Oktober 2012

Groen Tienen voert een milieuvriendelijke campagne

Dit weekend voerde Groen Tienen campagne op het water. Met een kano trokken we de Gete op en bekeken Tienen van een andere kant. Dit was niet zomaar een stunt, maar een actie met betekenis:Groen wil een autoluw centrum met voldoende parking aan de rand. Wij kozen er daarom voor geen met affiches volgeplakte wagens op het ceremonieplein te parkeren. Wij kozen ervoor om niet illegaal aanhangwagens te stallen en openbare bermen te bezetten. Wij kozen voor een klimaatneutraal, positief alternatief.

1.   

2.    Groen ziet de Gete als een waardevol gegeven in onze stad en wil er voldoende aandacht aan schenken. Zeker wanneer de Getevallei bedreigd wordt door het doortrekken van de oostelijke ring en de uitbreiding van industriezone Soldatenveld.

3.    Groen vraagt aandacht voor de kwaliteit van ons rivierwater. Daarom deden wij op 8 juli ook al mee aan de Big Jump in Tienen.

 

Onze hele campagne wordt trouwens gevoerd met een voor ons logische nadruk op milieuvriendelijkheid.

Zo kwamen we vaak in beeld met onze Groene fietsen en zelfs met een heuse campagnefietskar.

We maakten billboards op ambachtelijke wijze met recuperatiemateriaal en verfrestjes.

We kozen niet voor aparte kandidatenfolders op dik glanspapier, maar voor twee inhoudelijke folders op gerecycleerd papier.

Wij verontschuldigen ons trouwens bij degenen die een rode sticker op de brievenbus hebben geplakt en toch onze folder in de bus kregen. De Post geeft verkiezingsdrukwerk een apart statuut en negeert de rode stickers. En daarom doet iedereen dat. Als tegenprestatie willen wij al uw ongewenst verkiezingsdrukwerk komen ophalen. Stuur een mailtje naar [email protected] en in de week van 22 oktober komen we langs. Wij leveren het dan af op de papierslag van de Tiense jeugdbewegingen op 27 oktober, zodat zij er extra inkomsten aan overhouden.