Groene Pluim 2015 voor Repair Café Tienen

23 Januari 2016

Groene Pluim 2015 voor Repair Café Tienen

De Groene Pluim 2015 gaat dit jaar naar het Repair Café Tienen. Elk jaar reikt Groen Tienen de Groene Pluim uit aan een persoon of organisatie die zich in het voorbije jaar verdienstelijk heeft gemaakt op sociaal, cultureel en/of ecologisch vlak met initiatieven rond zorg voor natuur, milieu, duurzaamheid, sociale acties. Deze derde keer gaat de Groene Pluim naar de organisatoren van het Repair Café Tienen. "We kozen voor het Repair Café omdat het initiatief mensen inspireert om duurzamer te leven." legt John Vankeijenberg, de voorzitter Groen Tienen uit. "De inwoners van Tienen kunnen op een Repair Café kleding, elektrische toestellen, fietsen, computers, meubels ... laten herstellen en worden zich zo meer bewust van hun consumptiegedrag."

Met de toekenning van de Groene pluim wil Groen Tienen dit initiatief extra in de verf zetten.

Het Repair Café in Tienen is in 2013 ontstaan vanuit de groep Transitie Regio Tienen bij Yggdrasil in Vissenaken. Op de bijeenkomsten herstellen mensen (samen) kapotte spullen. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee, een stukje zelfgebakken taart. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders en doet inspiratie op.

De Repair Cafés worden draaiende gehouden door vrijwilligers en zijn altijd op zoek extra enthousiastelingen.

In Tienen is er twee keer per maand een bijeenkomst, op twee locaties:

  • Repair café Tienen centrum, in het riso huis, elke derde woensdag van de maand van 19.00 tot 22.00 uur. Grote Bergstraat 21 in Tienen.
  • Repair café Vissenaken, elke eerste dinsdag van de maand van 20.00 tot 22.00 uur. In de basisschool, Aarschotsesteenweg 638 in Vissenaken.

Meer informatie vind je op de website van het Repair Café Tienen en Repair Café.