Groene Pluim 2018 voor ‘Huisartsen op de fiets’

21 Januari 2019

Groene Pluim 2018 voor ‘Huisartsen op de fiets’

Elk jaar reikt Groen Tienen de Groene Pluim uit aan een persoon of organisatie die zich in het voorbije jaar verdienstelijk heeft gemaakt op sociaal, cultureel of ecologisch vlak met initiatieven rond zorg voor natuur, milieu, duurzaamheid of sociale acties.

De Groene Pluim 2018 gaat naar ‘Huisartsengroep Houtemveld’. Tijdens het jaarlijkse ‘Groen Café’ in Ontmoetingscentrum de Schakel mochten dokters Michel Reniers en Jeroen Van den Brandt namens ‘Huisartsengroep Houtemveld’ de Groene Pluim in ontvangst nemen. Alle leden van Groen Tienen konden via een online enquête hun favoriet aanduiden. Door zoveel mogelijk huisbezoeken per fiets te doen in plaats van met de wagen, proberen ze hun pleidooi voor een gezonde levensstijl zelf in de praktijk te brengen. Voor beide dokters heeft het niets dan voordelen: “Niet enkel is het gezond voor onszelf en zorgt het voor een frisse kop na vaak intense consultaties, het is ook een manier om zelf ons steentje bij te dragen voor een betere luchtkwaliteit. Dat we bovendien nog vaak sneller ter plaatse zijn en geen tijd verliezen met het zoeken naar een parkeerplaats, is extra meegenomen.” Met de toekenning van de Groene Pluim wil Groen Tienen dit initiatief extra in de verf zetten.

Dit jaar was de gastspreker op het Groen café Björn Rzoska, fractieleider in het Vlaamse Parlement. Tijdens dit café werd ook de nieuwe bestuursploeg van Groen Tienen voorgesteld. Na 20 jaar stopt John Vankeijenberg als voorzitter, en geef hij de fakkel door aan Jeroen Maes. Samen met Michèle Boesmans, Fergus Temmerman, Kevin Grossard en Raf Belmans kregen zo vijf bestuursleden het vertrouwen van de algemene ledenvergadering. “Met dit team zullen we de komende jaren met veel enthousiasme initiatieven nemen om enerzijds onze twee schepenen Tom Roovers en Paul De Cort, en ons gemeenteraadslid Karin Struyf te ondersteunen. Anderzijds willen we samen met alle leden, sympathisanten en al wie Tienen een warm hart toedraagt creatieve ideeën uitwerken. Groene voorstellen die alle Tienenaars ten goede komen”, aldus de nieuwe voorzitter.