Groene Pluim 2019 voor ‘OverKop-huis Tienen’

26 April 2020

Groene Pluim 2019 voor ‘OverKop-huis Tienen’

Tijdens het ‘Groen Café' op 17 januari mochten Annelies en Steven namens ‘OverKophuis Tienen’ de Groene Pluim in ontvangst nemen. In een OverKophuis kan je als jongere gewoon binnen- en buitenlopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp. Onze leden verkozen dit initiatief met overtuiging tot Groene Pluim."

Ook tijdens deze Corona-crisis blijft de basiswerking van het OverKop-huis overeind.

De medewerkers van het OverKop-huis blijven bereikbaar, online via de social media, maar ook telefonisch kunnen jongeren individueel beroep op hen blijven doen.

Vermits fysiek samenkomen onmogelijk is gaat alles online door.

Zo is er een uitgebreid aanbod aan ateliers. Deze ateliers zijn enerzijds gericht op persoonlijke groei (vb. relaxatie, weerbaarheid) en anderzijds op plezier en ontspanning (vb. crea-atelier, karaoke)

Ook de “cafés” gaan door, namelijk via Messenger. Tweemaal per dag, om 14u en 17u kunnen jongeren tijdens deze cafés online met elkaar in contact komen en samen praten.

Opvallend is dat hoe langer de lockdown duurt, hoe meer interesse er is vanwege de jongeren. Het wordt blijkbaar ook voor hen moeilijker en zwaarder, naargelang het gebrek aan contact met anderen langer blijft duren.

Gelukkig is het OverKop-huis er voor hen ook in deze moeilijke tijden!