Groene Pluim 2020 voor de medewerkers van het Regionaal Ziekenhuis Tienen

05 Februari 2021

Groene Pluim 2020 voor de medewerkers van het Regionaal Ziekenhuis Tienen

Elk jaar reikt Groen Tienen de Groene Pluim uit aan een persoon of organisatie die zich in het voorbije jaar verdienstelijk heeft gemaakt op sociaal, cultureel of ecologisch vlak.

2020 was voor niemand een evident jaar. Daarom vonden de leden van Groen Tienen het extra belangrijk om ook dit jaar de groene pluim uit te reiken. Alle leden van Groen Tienen konden via een online enquête hun favoriet aanduiden.

“De leden kozen ervoor om dit jaar alle medewerkers van het Regionaal Ziekenhuis Tienen als winnaar aan te duiden”, vertelt Jeroen Maes, voorzitter van Groen Tienen. “De impact van het virus op de werking van het ziekenhuis was enorm. Toch bleef het ziekenhuis in Tienen paraat staan, ten dienste van iedereen die hulp nodig had.”

Het was Algemeen Directeur Hans Struyven die via een videoboodschap de Groene Pluim in ontvangst mocht nemen in naam van alle medewerkers. “We zijn ongelofelijk fier dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen. Alle medewerkers hebben enorm hard gewerkt om de beste zorgen te geven aan de patiënten van onze regio. Maar we denken ook aan alle andere mensen die samen met ons gewerkt hebben in de eerste lijn om deze gezondheidscrisis aan te pakken. Ook zij verdienen deze prijs.”

Met deze Groene Pluim willen de Tiense groenen een bescheiden maar welgemeend hart onder de riem steken van alle medewerkers van het Tiense Ziekenhuis.