GROENE REALISATIES: #2 EEN NIEUW RECYCLAGEPARK

22 Maart 2018

GROENE REALISATIES: #2 EEN NIEUW RECYCLAGEPARK

Groen maakt het verschil. We doen wat we in ons verkiezingsprogramma schrijven. Onze realisaties bewijzen dit.Van maart tot oktober tonen we u elke week een realisatie.Zo laten we zien hoe we het verschil maakten in de amper drie jaren waarin we mee bestuurden. 

Op 1 september 2016 heropende het Tiense containerpark. Na zeven maanden verbouwen is het omgetoverd tot een DifTar-recyclagepark, dat toegankelijk is met je e-ID. DifTar staat voor gedifferentieerd tarief. Dit betekent dat verschillende fracties tegen verschillende tarieven kunnen gebracht worden. Er zijn heel wat gratis fracties, zoals papier en karton, glas, kurk, batterijen, vetten, KGA, oude elektrische apparaten, bruikbare goederen, de roze zak en metaal. Hiermee kan je terecht op de linkerkant van het park.

Aan de rechterzijde is het betalend gedeelte met verzonken containers, zodat je geen trappen meer op moet om iets in een container te werpen.

Weegbruggen wegen er je wagen voor en na het afladen. Er zijn goedkope en duurdere fracties, afhankelijk van de verwerkingskosten. Je kan eventueel meerdere keren inwegen voor verschillende fracties.
Probeer zo goed mogelijk te sorteren en vermijd grof vuil, zo hou je je factuur én de afvalberg laag!

realisaties2.jpg