GROENE REALISATIES: #5 SCHOOLOMGEVING OPLINTER

19 April 2018

GROENE REALISATIES: #5 SCHOOLOMGEVING OPLINTER

De basisschool van Oplinter maakt veel werk van verkeersveiligheid. Zij brachten de knelpunten in kaart en namen ons mee op een knelpuntenwandeling.

De plannen voor de herinrichting voor de dorpskern, die stof lagen te vergaren, werden uit de kast gehaald en gebruikt als basis om de schoolomgeving en het dorpsplein aan te pakken.
Het kruispunt kreeg een verkeersplateau, fietspaden en fietssuggestiestroken werden aangelegd, er werd ruimte voor voetgangers en fietsen gecreëerd rond de bushalte en er werd wat groen gebracht in wat voorheen enkel een asfaltvlakte was.
De parking werd hertekend, rekening houdend met mindervaliden, met ceremoniewagens, met de standplaats voor de kippenboer.
Aanvullend werden enkele snelheidsbeperkende maatregelen ingevoerd in Utsenaken en de Kloosterstraat. Daar werd ook een veilige wachthaven aan de bushalte gemaakt. De Herestraat kreeg fietssuggestiestroken in de buurt van de school.
​Nu volgen er nog aanpassingen in de Ganzendries: er komen extra zebrapaden en de voetpaden worden aangepast aan de knelpunten. ​Ook op de Neerlintersesteenweg worden ontbrekende stukken voetpad aangelegd.

 

realisaties14_(1).jpg