GROENE REALISATIES: #6 DE ROZE ZAK

26 April 2018

GROENE REALISATIES: #6 DE ROZE ZAK

Vanaf januari haalt EcoWerf de roze zakken om de zes weken aan huis op in Tienen.De roze zak blijft ook welkom in het containerpark.

“In 2016 ging EcoWerf van start met het apart inzamelen van zachte plastics in roze zakken.
Wij hopen zo nog meer mensen te stimuleren om de roze zak te gebruiken”, vertelt Tom Roovers (Groen), schepen van leefmilieu en afvalbeleid.
Het scheiden van zachte plastics heeft veel voordelen, legt Tom Roovers uit: “Een roze zak kost slechts 0,25 euro, waar je voor een restafvalzak 2,2 euro betaalt. Jaarlijks kunnen we zo negen kilogram plastic per inwoner recycleren. Door plastics uit de grijze zak te laten, wordt er bovendien 12 % minder CO₂ uitgestoten bij de verbranding van restafval.”

Plastic flessen en flacons horen nog steeds in de blauwe PMD-zak!
De roze zak is er voor de andere verpakkingsplastics: zakjes, blisters, (noppen)folies, kuipjes, vlootjes, (yoghurt)potjes.
Je kan er ook harde plastics kleiner dan een emmer van 10 liter in kwijt, bijvoorbeeld bloempotjes of speelgoed (zonder batterijen of elektronica).
De roze zakken zijn te koop aan de snelbalie van het stadhuis, in de Streekshop en in een aantal warenhuizen en winkels in Tienen.

 

realisaties25.jpg