GROENE REALISATIES: #7 GROENE SPEELRUIMTEN

04 Mei 2018

GROENE REALISATIES: #7 GROENE SPEELRUIMTEN

Een speeltuin, dat is geen gazon met een draad erom en catalogustoestellen erin. Niet meer!Op deze drie jaar zorgden we voor drie 'andere' speeltuinen!

In 2016 werd er de avontuurlijke speeltuin op het Vianderdomein gebouwd, aansluitend op het net afgewerkte avontuurlijke buitenklasje.
Er werd gekozen voor natuurlijke materialen (robinia, wilgenvlechtwerk, natuursteenblokken), speeltoestellen die de fantasie van de kinderen prikkelen en zich in de helling plaatsten.
Langsheen de betonwand kwam een blotevoetenpad (schors, keitjes, leischilfers), aangeduid met een mosgraffiti.

In 2017 werd de speeltuin 'Sabooike' aan de Leopoldvest vernieuwd. Met de buurtbewoners werd gebrainstormd, de kinderen bepaalden wat zij hier graag wilden zien.
Resultaat: een boomhut, evenwichtsparcours, glijbaan en vooral: een kabelbaan!
Opnieuw met dezelfde natuurlijke materialen (robinia, natuursteen).
Uiteraard met een extra fietsenstalling en eenhaag als omboording en afscheiding naar het fietspad.

Op 10 maart plantten we de eerste fase van het stadsrandbos aan. Hier zal de volgende generatie jonge Tienenaars veel plezier aan beleven.
​Maar de jeugdbewegingen zullen zo lang niet te hoeven wachten om op deze plek te komen spelen, er staat nog veel op stapel.
Ook het Rakkersveld, waar intussen drie scoutsverenigingen en de speelpleinwerking onderdak vonden, zal volgende herfst vergroend worden.

Dé klepper hielden we tot het laatst: op 20 mei 2018 opent Heldenland!
​Een speeltuin zoals er geen tweede is. De kandidatuur van Tienen was overtuigend, zodat het Steentjesplein enkele extra dimensies ​krijgt!
Time Circus en de Helden van Ketnet bouwden hier een te gekke speeltuin, volledig opgetrokken uit gerecupereerde metalen elementen (buizen, stellingen, vrachtwagen, sporttoestellen).
Als stad zorgden we voor de inkleding: een wilgenvlechtwerk verwelkomt de bezoeker en leidt de weg naar een picknickplek.
We proberen een nieuw type afvalbak uit en met de zomerbar, wekelijks uitgebaat door een andere Tiense vereniging, komt een andere wens van Groen Tienen uit 2012 uit, die bovendien rolstoeltoegankelijk is gemaakt.

realisaties27.jpg