Historische kansen voor Tienen en de wereld

17 December 2015

Historische kansen voor Tienen en de wereld

een bewogenjaar

2015 was voor onze partij in Tienen. Onze fractie heeft altijd hard gewerkt vanuit de oppositie en daar zijn we voor beloond.  Eind juli grepen we met beide handen onze kans om mee te besturen en zaken in beweging te krijgen. Nu maken we werk van een nieuw mobiliteitsplan en een klimaatactieplan. We hebben budget vrijgemaakt om de kinderarmoede in Tienen aan te pakken en hebben ons nu echt geëngageerd om Fairtradegemeente te worden. Ook komen er een stadsbos en een fuifzaal.

2015 was ook een bewogen jaar voor onze wereld. De aanhoudende oorlogen, de terreuraanslagen overal ter wereld. Vooral bij de terreuraanslagen in hartje Parijs stond de wereld even stil.

Positief was het historisch klimaatakkoord tussen 195 landen in Parijs.  Het doel van dit akkoord is om klimaatverandering te bestrijden. Daarvoor moeten we de stijging van de temperatuur onder de 2 graden houden en zelfs streven naar een verhoging van maximaal 1,5 graden.

Het akkoord is niet perfect, de acties en richtlijnen over hoe het aan te pakken zijn niet duidelijk omschreven. Toch moeten we er allemaal onze schouders onder zetten. We moeten samen zo snel mogelijk actie ondernemen in eigen land, stad en gemeente. We moeten op korte termijn grootschalig investeren in energierenovatie, duurzame mobiliteit, propere industrie en groene landbouw. Hier willen we met Groen Tienen aan meewerken.

Laten we met het historisch klimaatakkoord in Parijs en Groen in het bestuur in Tienen geschiedenis schrijven.

Op een vredevol en duurzaam 2016!

 

?