Leden Groen Tienen stemmen in met meerderheidsdeelname

19 Oktober 2018

Leden Groen Tienen stemmen in met meerderheidsdeelname

De leden van Groen Tienen stemden woensdagavond unaniem in met de meerderheidsdeelname. Zondagavond kwamen de partijen CD&V, N-VA, Open VLD en Groen overeen om de huidige coalitie verder te zetten, maar de uiteindelijke beslissing hierover komt bij Groen toe aan de leden.

Lijsttrekker Tom Roovers is blij met dit resultaat: “Groen gaat er in Tienen weer op vooruit, en we mogen een derde gemeenteraadslid verwelkomen. De Tienenaar apprecieert dus het harde werk en onze groene realisaties van de afgelopen drie jaar. We kijken er naar uit om de komende zes jaar de ingeslagen weg van vernieuwing verder kunnen zetten. Mijn bevoegdheid wordt openbare werken en infrastructuur. Heel wat werk op de plank dus. Dat we dat de eerste drie jaar met één extra schepen kunnen doen is voor ons een unieke opportuniteit.”

Nieuwkomer in het schepencollege maar ook in de politiek is Paul De Cort uit Kumtich. Met een sterke score kwam hij vanuit het niets niet alleen in de gemeenteraad terecht, maar wordt hij de eerste drie jaar meteen de tweede groene schepen. “Ik vind het een enorme uitdaging, maar ik voel me er klaar voor. De bevoegdheid duurzaamheid, met daarbinnen bijvoorbeeld leefmilieu en mobiliteit, is iets wat me nauw aan het hart ligt.  We formuleerden er als partij heel wat ideeën voor in ons programma. Dat programma uitvoeren via concrete realisaties is nu ons doel. Duurzaamheid moet daarbij bereikbaar zijn voor iedereen, niet enkel voor hen die reeds veel middelen hebben.”

Lokaal voorzitter John Vankeijenberg blikt intussen al vooruit: “De komende maanden wil Groen tijd maken om met de coalitiepartners te komen tot een ambitieus inhoudelijk bestuursakkoord, waarin de richting bepaald wordt van het beleid voor de komende zes jaar. De uitdagingen waar de stad en haar deelgemeenten voor staan zijn groot. Maar in samenwerking met alle inwoners moet het lukken om van Tienen een menselijkere, eerlijker en gezondere stad te maken.”