Maak Tienen mee schoon!

12 April 2015

Maak Tienen mee schoon!

De lente is in het land en daarmee ook de voorjaarskriebels. ... Tijd voor de grote schoonmaak dus. Op organiseert de stad Tienen een grote lenteschoonmaak om het zwerfvuil  te lijf te gaan en van Tienen een propere stad te maken.

 

zaterdag 18 april van 14u tot 16u

Zwerfvuil dat onze straten, parken en wegbermen bezoedelt, blijft immers een probleem. Je kent het wel: peuken, kauwgom, blikjes, plastiek flesjes of zakjes, kranten, ? Klein afval dat we vaak nonchalant weg gooien. Vele kleintjes waardoor onze straten, parken en bermen vuil ogen. Dat zou niet mogen zijn. Het kost de gemeenschap bovendien ontzettend veel tijd en geld om het allemaal op te ruimen.

Groen Tienen werkt daarom mee aan de lenteschoonmaak van de stad.  Je vindt ons die dag aan de Vinkenboschvest, de Moespikvest en -grasplein en het Spuipad. Daar gaan we een stukje van de vesten en het wandel- en fietspad zwerfvuil-vrij maken.

De dienst leefmilieu stelt handschoenen, grijptangen en vuilniszakken ter beschikking.

Als dank zijn alle opruimers na de opruimactie om 17 uur welkom voor een hap en tap in het vrijetijdscentrum (Sint-Jorisplein 20 in de vergaderzalen 1 en 2).

Voel je het ook kriebelen? Wil je ook jouw steentje bijdragen en aansluiten bij de opruimploeg van Groen Tienen? Dat kan! Geef vooraf een seintje aan [email protected] ? 0488/99 32 69. We komen samen aan de overdekte fietsparking van het zwembad.

 

Meer informatie over de Grote lenteschoonmaak vindt u op de website van de stad Tienen