Meyrem Almaci geeft in Tienen extra boost in laatste rechte lijn

08 Oktober 2018

Meyrem Almaci geeft in Tienen extra boost in laatste rechte lijn

14 oktober kan in heel Vlaanderen een Groene zondag worden. In de laatste rechte lijn toert voorzitster Meyrem Almaci Vlaanderen rond in een elektrische bus om de laatste twijfelaars te overtuigen. Dinsdagochtend houdt ze halt op de Grote Markt in Tienen om de Tienenaars nog meer warm te maken voor een progressieve, duurzame, verkeersveilige stad.

Groen-voorzitster Meyrem Almaci is ervan overtuigd. Zondag 14 oktober kan een Groene zondag worden. Nog nooit kwamen er in heel Vlaanderen zo veel groene kandidaten en lijsten op, nog nooit kunnen zo veel groene kandidaten ook effectief verkozen worden. Daarom trekt Meyrem Almaci de week voor de verkiezingen rond in haar elektrische bus om alle lokale groepen een laatste boost te geven en hen nu al te bedanken voor hun inzet. “Elke stem telt. We gaan nog elke dag van deur tot deur mensen overtuigen, want er staat veel op het spel. 14 oktober kan een keerpunt worden voor een menselijker, eerlijker en gezonder beleid. Maar dat kan enkel als Groen sterk genoeg is. Een groene, een verkeersveilige, een betaalbare buurt, dat is een gelukkige buurt. Dat is waar mensen het liefste wonen. Dat is voor ons de inzet van 14 oktober. Ook de manier waarop Groen aan politiek doet, slaat aan. We polariseren niet, we doen aan constructieve politiek. We brengen een positief en hoopvol verhaal.

Lijsstrekker Tom Roovers is blij met deze aandacht voor Tienen: “Uiteraard moest de bus in Tienen langskomen. Niet alleen omdat Groen hier de laatste drie jaar in de meerderheid zoveel heeft kunnen realiseren. Daarmee tonen we dat Groen in het bestuur werkt, hàrd werkt, en dat het effectief anders kan. Maar ook omdat de elektrische bus waarmee we deze tour doen gewoon afkomstig is uit Tienen. Inzetten op openbaar vervoer dat geen fossiele brandstoffen verbruikt is de toekomst, en die toekomst start hier in Tienen. Tiense bedrijven tonen dat het kan, en daar zijn we erg trots op.

De groene kandidaten vragen de bezoekers van de markt naar hoe Tienen hen gelukkig kan maken. Maar ook naar wat hun kopzorgen zijn. Groen wil werk maken van een menselijker, eerlijker en gezonder Tienen. Want de verkiezingen gaan over zo veel meer dan een bolletje inkleuren. Zondag bepalen we de richting die onze stad en provincie uitgaan. Laat ons resoluut voor een groenere toekomst kiezen!