Waar is het winterplan?

30 Januari 2013

Waar is het winterplan?

Ondertussen is het ergste leed geleden en is er (voorlopig althans) dooi op komst, maar langs Tiense wegen is het vloeken geweest voor voetgangers en bij wijlen levensgevaarlijk voor fietsers. Fietspaden werden niet geruimd en zelfs extra vol met hopen sneeuw gegooid door plichtsbewuste burgers die de stoepen ?overigens met zeer goede bedoelingen!-vrij maakten. De stukken zonder huizen en oversteekplaatsen bleven besneeuwd. Buggy stoep af, straat op, stoep op...Voor fietsers was het al helemaal Sven-Nijs-gewijs door de sneeuw ploeteren. Op de rijbaan dus, maar op grote invalswegen kan je dan alleen maar hopen dat je het er ongedeerd vanaf brengt.

We hebben begrip voor de eerste sneeuwochtend, maar het duurde enkele dagen vooraleer zelfs maar enkele fietspaden geruimd werden. Het fietsknooppuntennetwerk ligt er nog helemaal besneeuwd bij. Ook aan de grote kruispunten is het voor voetgangers en fietsers balanceren over het ijs.

Groen wil een winterplan. We beseffen dat er keihard gewerkt wordt om te strooien en sneeuw te ruimen, maar er moet gewerkt worden aan de prioriteiten. Het ruimen van frequent gebruikte fietspaden moet voorrang krijgen op minder gebruikte wegen. De stad moet haar verantwoordelijkheid nemen om "missing links" te ruimen en ze moet burgers laten weten hoe ze correct hun stoep kunnen ruimen.

Bij deze: [email protected] is een adres waar je alle problemen kan signaleren. Weinig of niet gekend bij de inwoners.

Anno 2013 zou je toch veilig van de randgemeenten naar het centrum moeten kunnen fietsen.

 

Karin Struyf & Tom Roovers

[email protected]

[email protected]