waarom staat er in onze Groenkrant niets over de verkiezingen?

13 Mei 2010

waarom staat er in onze Groenkrant niets over de verkiezingen?

Kreeg u ook onlangs de Groenkrant in de bus? Verwachtte u misschien de voorstelling van onze kandidaten? Helaas... Terwijl het onze bedoeling was u op de hoogte te houden van onze plannen en onze kritiek op het beleid, ook buiten verkiezingstijden, heeft de realiteit ons ingehaald en is de regering gevallen! Vermits onze krant al in druk was vind je er dus ook geen verwijzing naar de verkiezingen in terug. Dus doen we dat maar langs deze weg.

U hoorde wellicht al dat Eva Brems onze lijsttrekker voor de Kamer in Leuven is geworden.

Bij het grote publiek is zij bekend door haar (succesvolle) deelname aan de Slimste Mens, maar uiteraard kan zij veel betere referenties voorleggen. Ze is professor aan de VUB, haar stokpaardje is mensenrechten en zij heeft net haar termijn als voorzitster van Amnesty International beëindigd.
Zij heeft alleszins de capaciteiten, hopelijk krijgt zij ook het mandaat. In kieskring Leuven had Groen! immers geen zetel binnengehaald. We kunnen het op BHV steken ...

De tweede plaats is voor Stijn Bex, de ex-Spirit-man die Bert Anciaux volgde naar de sp-a. Daar kon hij niet aarden, waarop hij bij Groen! zijn oud-partijgenoten (SLP) is komen vervoegen. Stijn is gemeenteraadslid in Leuven.

De derde plaats is voor Bernadette Stassens. Ons gemeente- en provincieraadslid krijgt met deze mooie plaats op de lijst erkenning voor haar harde werk. Wij steunen onze Tiense kandidate uiteraard als één man en hopen dat zij ook van de kiezer de erkenning zal krijgen die zij verdient.

Groen! heeft zich vanuit de oppositie steeds constructief opgesteld, ook en vooral in de communautaire onderhandelingen.

Hebt u het rapport van de parlementairen in de Morgen gelezen? De Groen!-fractie haalt met voorsprong het hoogste gemiddelde, en presteerde de voorbije vier jaar op een constant hoog niveau.

Wij hopen dat de kiezer zich laat leiden door de feiten, niet door de beloftes.
We hebben de voorbije legislatuur gezien waartoe die beloftes hebben geleid...