Wandel eens een fietssnelweg: zaterdag 21 mei om 9u30

27 April 2016

Wandel eens een fietssnelweg: zaterdag 21 mei om 9u30

  Overal te lande wordt er momenteel werk gemaakt van een netwerk aan fietssnelwegen. Verzadigde wegenstelsels, het succes van de e-bike en bezorgdheid om ons klimaat zorgen ervoor dat er momenteel een momentum is om werk te maken van een comfortabel fietsnetwerk, zowel voor woon-werk als voor recreatief fietsverkeer. De provincie Vlaams-Brabant doet ook reeds heel wat investeringen op dat vlak.  

De regio Tienen mag niet achterblijven. Met name de oververzadigde en ronduit gevaarlijke N3 tussen Tienen en Leuven, maar ook de potentiële ontsluiting van het Industriepark in Haasrode, zorgt voor heel wat potentieel. Vooral over het stukje Tienen - Vertrijk doen nog heel wat meningen de ronde, gaande van "het is al allemaal beslist" tot "het dossier zit vast". Hoog tijd om de problemen te overstijgen en naar de toekomst te kijken.

Daarom stellen Groen Tienen en Groen Boutersem voor om op zaterdag 21 mei ter plaatse te gaan kijken met alle betrokkenen en sympathisanten. Samen zullen we het traject Tienen - Vertrijk afwandelen. We vertrekken aan de achterkant van het station van Tienen om 9u30, om te voet de in vogelvlucht 7km te overbruggen, en om zo samen naar de beste oplossingen te zoeken.


Hopelijk wandel je met ons mee? We zijn er van overtuigd dat de realisatie van de fietssnelweg een goede zaak kan zijn voor Tienen en haar buurgemeenten, zonder dat dit reeds bestaande waardevolle initiatieven in gevaar hoeft te brengen. Maar laten we vooral de omgeving zelf aan het woord...