Groen opent “pop-up Groen Huis” en stelt kandidatenlijst voor

04 Augustus 2018

Groen opent “pop-up Groen Huis” en stelt kandidatenlijst voor

ProgrammaZaterdag stelde Groen Tienen haar volledige lijst van 31 kandidaten voor met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. De lijst kreeg unaniem de goedkeuring van de Tiense Groen-leden.

Tom Roovers, die eerder al aangeduid werd als lijsttrekker, klinkt erg tevreden: “Het is echt een zeer diverse lijst geworden vol sterke kandidaten. 16 vrouwen en 15 mannen met elk hun eigen achtergrond en elk een eigen motivatie om een menselijker, eerlijker en gezonder Tienen mee vorm te geven. Maar liefst 17 van onze 31 kandidaten zijn echte nieuwkomers die met gezonde ambitie de Tiense politiek de juiste richting willen doen inslaan. Dat dit geen dwaze droom is, hebben we de voorbije 3 jaar al getoond doorheen onze 40 groene realisaties.”

Als locatie voor dit event deed het kersverse “pop-up Groen Huis” dienst, gelegen aan de Leuvensestraat 31.
Lokaal voorzitter John Vankeijenberg licht toe: “Wij kozen voor een locatie in het hart van het handelscentrum, omdat we geloven in Tienen als winkelstad. Het Groen Huis zal dienst doen als campagnesecretariaat, waar iedereen kan langskomen met vragen en suggesties over Groen, over Tienen, over de verkiezingen. Of om gewoon een babbeltje te slaan. We gaan ook heel wat evenementen organiseren tijdens de campagne. Zo hebben een aantal nationale kopstukken toegezegd om langs te komen. Daarnaast belichten we een aantal voor Tienen belangrijke thema’s. Ons campagnesecretariaat werd bovendien uitgerust met een fijnstofmeter en maakt nu ook deel uit van ons “Tienenair”-netwerk. Je kan trouwens live de meetresultaten in de etalage van het Groen Huis volgen.”

Groen trekt naar de verkiezingen met de slogan “menselijker, eerlijker, gezonder”. Het verkiezingsprogramma is te raadplegen via deze link. Meteen een uitnodiging voor iedereen om verder van gedachten te wisselen over een duurzame toekomst voor Tienen.